18

februarie

In urma cu un an de zile am lansat Monitorul Jurisprudentei, ocazie cu care am construit un modèle original pentru Analiza si prezentarea hotararilor judecatoresti. Modelul realizat de mine a asigurat accomplie publicatiei, fara INSA sa atraga in mod semnificativ atentia scolilor noastre de drept. En Roumanie, analiza hotararilor judecatoresti se face dupa Ureche, nesistematic si neunitar. Modelele de Prezentare a hotararilor judecatoresti in publicatiile stiintifice au ramas aceleasi de zeci de Ani, fie ca vorbim de ASA Zisa pastila, fie de Rezumat. Modelul de Analiza al hotararii judecatoresti construit de mine este un concept original, dezvoltat DIN perspectiva practicianului si pentru a raspunde in primul rand unor necesitati pratique. Intr-o Piata saturata de hotarari judecatoresti distribuer in forma Originala nestructurata, am gandit un concept in care, Desi hotarârea judecatoreasca ramâne Personajul central, EA este valorificata Superior prin sintetizare, structurare si esenţializare. FISA SINTETICA® pe care am Propus-o in urma cu un an reprezinta esenţa Juridica a fiecarei hotarari judecatoresti, miezul semnificativ al acesteia, rationamentul final si pur al judecatorului. Explicatii: la formarea dosarului fiecarei actiuni/cereri i se ALOCA o denumire si un COD Numeric DIN nomenclature national de Cauze al PROGRAMULUI de Management al dosarelor folosit in instantele judecatoresti, ECRIS. in functie de aceasta codificare se stabileste Natura normala sau urgenta a procedurii, sectia la Care se ALOCA, durata termenelor, repartzarea aleatorie catre Complete s.a. codul Numeric este folosit doar in circuitul électronique, in timp ce codificarea nominativa va détermination obiectul dosarului. [5] Motivele de fapt. Se vor arăta care sunt capetele de Cerere sau cererile lăsat nesoluţionate de instanţă, de exemplu capătul de Cerere principal ori cel accesoriu DIN acţiane principală, DIN cererea reconvenţională, DIN cererea de Intervenţie principală sau cererea conexă ori una/unele DIN cererile incidentale (cererea reconvenţională, cererea de Intervenţie) ori DIN cererile martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor, apărătorilor.

. Ca judecator inveţi destul de repede ca Unul din Secretele meseriei este Acela de a nu pierde timp pretios cu Elemente nesemnificative, Cu fapte colaterale, Cu argumente marginale, Cu descrieri verbioase ori cu dezvoltari logico-Juridice periferice. Nodul gordien al oricarui dosar manipulation judecatii este problema de drept ridicata, iar aux de Justitie propriu-ZIS reprezinta intotdeauna Aplicarea unui Text de lege anume la o situatie de fapt extrem de concreta. Descriere: descrierea situatiei de fapt Pusa in mod concret in discutie in speta dedusa judecatii si care este rétinuta de fournir prin hotararea pronuntata. Elementele acestei FISE sintetice® de jurisprudenta, echivalentul unui cas de mémoire dans Analiza Juridica anglo-saxona, sunt urmatoarele. [4] obiectul cererii îl taiate orice hotărâre judecătorească prin care instanţa a lăsat nesoluţionate, în tot sau în parte, una sau unele DIN cererile de fond cu care a fost Legal învestită, inclusiv cererile martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor sau apărătorilor cu privire IA Drepturile Lor [art. 281 ^ 2 alin. (3) C. proc. civ.]. „Instanţa de fond în mod greşit a respins capătul de Cerere privind évacuarea pârâtului, doar ca o consecinţă a respingerii cererii privind stingerea uzufructueux lui, practica judiciară fiind constantă în admission cererilor în évacuarea locatarului sau a coindividuzarului pentru imposibila convieţuire.

Format: [Act normativ] [numar articol] [alineat] [instnta] [numar hotarare] [Data] explicatie: referintele Juridice ALE hotararii judecatoresti reprezinte ACELE dispozitii LEGALE sau acte jurisgociale invocation sau aplicate in solutionarea concreta.