19

februarie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate * cand eram mica cumparam de la un vecin de prin BLOCURILE alaturate acadele PE bat, facute DIN Zahar ARS. Erau o bunatate! Desi si Mama simplesdessins, nu ne placeau ca nu erau Sub forme de animalute, asa cum le simplesdessins Domnul respectiv. Credeam PE atunci ca sunt atat de greu de facut… Dar nimic mai simplu. Mai ales ca zaharul caramelizat se foloseste la multe dulciuri, ca atare sau sub forma de diferite sosuri. Dar totusi… cum se caramelizeaza zaharul? Asadar, se IA vasul cu pricina si se adauga cantitatea de Zahar. De exemplu, atat pentru Crema de Zahar ARS cat si pentru tortul de mere, folosesc 6 Linguri de Zahar. Se Pune vasul cu zaharul PE foc MIC si se lasa sa se incinga bine. Pentru ca Bunica nu mai Era, Mami m-a luminat si mi-a dat niste sfaturi esentiale pentru reusita cremei de Zahar ARS. De atunci nu am mai, probleme cu aceasta minunata Crema de OUA, Zahar si lapte, fiarta la bain-marie. Daca vreti sa faceti SOS de caramel, stingeti zaharul ARS cu un lichid, Cu grija ca sa nu va ardeti pentru ca va bolborosi tare.

De exemplu, ASA am facut la Cheesecake cu Branza si SOS caramel. La fel de bine se poate pune UNT in zaharul caramelizat, ca in Prajitura Snickers (click pentru a vedea). Asadar, sunt o multime de retete la Care se foloseste zaharul caramelizat, INSA ponctul de plecare este acelasi. Eu ma descurc Perfect, en cuptorul meu Electric, cu o cratita de aluminiu. Crema de Zahar ARS fierbe parfait. Dans acest caz, topim zaharul intr-o cratita PE foc MIC si il Turnam imediat in cratita de aluminiu, rotind-o cu grija, astfel INCAT zaharul topit sa acopere peretii acesteia pana la jumatate. IATA cum putem préparation o Crema de Zahar ARS fara Gauri, cu un rafale divin de Zahar ARS. Poți folosi aceste etichete HTML și aTribute:

Peste ani am incercat si eu sa fac reteta de crema de zahar ars, ma asteptam sa iasa exact ca cea a bunicii, dar a fost un esec total.

Nu am respectat cam nimic din tot ce ma invatase bunica in copilarie, zaharul ars a fost chiar foarte ars, nu aveam o cratita potrivita, ce sa mai, habar nu aveam cum sa fac crema de zahar ars. Una dintre amintirile cele mai vii din bucataria bunicii mele este cu siguranta crema de zahar ars. Avea o cratita speciala pentru crema, rosie cu buline albe, nimeni nu se putea atinge de ea cu alt scop, tocmai din aceasta cauza o pusese undeva sus, in camara, bagata in doua pungi, fiecare dintre ele legate cu vreo 5-6 elastice colorate.